Topzwemster Ranomi Kromowidjojo beëindigt loopbaan

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 17:22

Aan al het goede komt een eind maar voor Ranomi Kromowidjojo is dit een nieuw begin. Zo stopt per direct met Top Sport en wil zich nu richten op haar maatschappelijk carrière.

Ranomi heeft veel zwem liefhebbers op de banken laten springen want met haar ere lijst is ze misschien wel de succesvolste zwemster die dit landje heeft voortgebracht.

Ze sloot haar carrière af in Abu Dhabi. Haar laatste internationale toernooi, de WK kortebaan vorige maand in Abu Dhabi, eiste Kromowidjojo zes medailles op, waaronder twee keer goud. Ze prolongeerde haar wereldtitel op de 50 vlinder en won goud met de gemengde estafetteploeg op de 4x50 wissel.

Ze wist in haar carrière 17 wereldtitels en 24 Europese titels te veroveren. Ook werd ze drie keer olympisch kampioen. In totaal deed ze vier keer mee aan de Olympische Spelen.

Bij de Spelen van 2008 in Peking won Kromowidjojo met de Nederlandse estafetteploeg goud op de 4 x 100 meter vrije slag. Vier jaar later,  in Londen, pakte ze goud op de 100 meter vrije slag én de 50 meter vrije slag. En er was dat jaar ook zilver op de estafette.

Wij wensen Ranomi veel succes in haar maatschappelijke carrière en haar werk bij UNICEF.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.