Testdagen F1

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 17:32

Na het spectaculaire seizoen van de F1, begint het circus alweer warm te draaien. Alle teams gaat over 1 maand beginnen met de testdagen voor het seizoen 2022.

Zes testdagen in 2022

Het aantal testdagen is verdubbeld van drie naar zes voor het seizoen 2022, waarbij de Formule 1 ervoor heeft gekozen om de teams meer tijd te geven om te wennen aan hun radicaal verschillende auto's en banden en in die tijd zoveel mogelijk gegevens te verzamelen.

De wintertests worden niet op televisie uitgezonden en zijn enkel live te volgen via F1TV Pro, de officiële streamingdienst van de Formule 1

Wanneer zijn de testdagen?

De testdagen zijn:

Data                                                                  Circuit

23-25 februari                                               Circuit de Barcelona-Catalunya

10-12 maart                                                   Bahrain International Circuit

Waarna de eerste race verreden zal worden op 20 maart in Bahrein.

Zendt Viaplay de F1-wintertest live uit?

Nee, de Formule 1-wintertests in Spanje en Bahrein worden niet live uitgezonden door Viaplay, de nieuwe rechtenhouder in Nederland. De nieuwe dienst wordt pas op 1 maart in Nederland gelanceerd, dus de eerste testweek is zeker niet te volgen. Van de test in Bahrein wordt echter wel uitgebreid verslag gedaan met dagelijkse nabeschouwingen, interviews en analyses.

Hoe representatief zijn nu deze testdagen?

Eigenlijk helemaal niet, er wordt door de top teams zeker niet op maximale snelheid gereden, om zo zand in de ogen te strooien van de concurrent. Maar op hun beurt doen zij dat ook. Dus een duidelijk beeld van hoe de teams er voorstaan zal na de testdagen in Spanje en Bahrein nog niet echt duidelijk zijn. Overigens tellen de gebruikte motoren bij de tests niet mee voor het motoren regelement. Maar wat testen ze dan? Betrouwbaarheid berouwbaarheid en betrouwbaarheid kilometers maken om te kijken wat doet de motor. Kan hij de snelheid volhouden zonder te ploffen etc. etc. Maar 1 ding is wel zeker het zal weer een spannend seizoen gaan worden

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.