Winterspelen 2022

Gepubliceerd op 19 januari 2022 om 12:02

De Olympische Winterspelen van 2022 zullen plaatsvinden van vrijdag 4 tot en met zondag 20 februari, slechts zes maanden na de Spelen in Tokio.

Waar vinden de Olympische Winterspelen van 2022 plaats?
De Olympische Winterspelen van 2022 worden in China gehouden in drie zones: Peking, Yanqing en Zhangjiakou. De ijssporten worden gehouden in het centrum van Peking, de hoofdstad van China, evenals vier sneeuwevenementen (snowboard big air en freestyle skiën big air, heren en dames). De openings- en sluitingsceremonie zullen ook plaatsvinden in Peking. Yanqing, een bergachtige buitenwijk van de Chinese hoofdstad op ongeveer 75 km (46,6 mijl) ten noordwesten van het stadscentrum van Peking, zal alpineskiën en glijdende evenementen organiseren (bobslee, skeleton en rodelen) en zal ook de thuisbasis zijn van het dorp van de Olympische atleten. Zhangjiakou, ongeveer 180 kilometer ten noordwesten van Peking (111,8 mijl) gelegen.

Alle sporten op deze Games:

Alpineskiën
Biatlon
Bobsleeën
Langlaufen
Curling
Kunstschaatsen
Freestyleskiën
Hockey
Rodelen
Noorse Combinatie
Shorttrack
Skeleton
Schansspringen
Snowboarden
Schaatsen

We zullen alle Nederlandse sporters weer gaan toe juichen en deel hier je mening en je blijdschap of teleurstelling over de prestaties.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.