Twijfel over je relatie, pak het nu aan!

Gepubliceerd op 20 januari 2022 om 15:04

Ook al houden we van onze partners tot de maan en terug, het is nog steeds mogelijk om met twijfels te kampen die het moeilijk maken om contact te maken. Van onzekerheid over uw gemeenschappelijke doelen tot een volledige scheiding in communicatie - als onze twijfels eenmaal beginnen te etteren, kan het moeilijk zijn om ze los te laten.
Als we willen voorkomen dat onze relaties stuklopen, moeten we onze twijfels aanpakken en de onderliggende oorzaken aanpakken. Terwijl sommige twijfels normaal en natuurlijk zijn voor elk paar, zijn andere waarschuwingssignalen die niet mogen worden genegeerd. Wacht niet tot liefdesverdriet en conflict op je deur kloppen. Pak nu de oorzaak van uw relatieproblemen aan voordat ze de liefde die u voor elkaar koestert.

Twijfels zijn een natuurlijk onderdeel van het proces.

Het maakt niet uit wie je bent en hoe lang je relatie de tand des tijds heeft doorstaan ​​- je bent op een of ander moment in je partnerschap met twijfels geconfronteerd. Twijfels zijn een natuurlijk onderdeel van het proces als het gaat om onze romantische relaties, maar sommige zijn meer bedreigend voor onze gemoedsrust en welzijn dan andere. Als we met twijfels worden geconfronteerd, moeten we die aanpakken en eerlijk zijn over waar ze hun oorsprong vinden.

Om onze twijfels op te lossen, moeten we ze eerlijk en brutaal het hoofd bieden.

Dit betekent niet alleen onze partners confronteren. Het betekent dat we onszelf en de bagage die we met ons meedragen, confronteren, evenals de dingen die we willen van dit leven en onze partnerschappen. Het aanpakken van deze twijfels kan een transformerend moment zijn voor zowel u als uw partner. Stop met weglopen van de vragen en reik naar begrip. Het is de enige manier om je weg naar de waarheid te vinden die jullie allebei moeten herkennen.

Waar onze romantische twijfels vandaan komen.

Romantische twijfels zijn normaal, en ze komen en gaan, ongeacht in welke fase van je relatie je je bevindt. Ze hebben echter onderliggende oorzaken, en die oorzaken kunnen vaak net zo belangrijk zijn als de twijfels zelf. Om ervoor te zorgen dat onze zorgen op de juiste plaats zijn geworteld, moeten we eerst begrijpen waar ze vandaan komen.

Stressvolle omgeving

Stress is een belangrijke gifstof in onze omgeving, en het lijkt een van de meest onvermijdelijke. We leven in een stressvolle wereld, en wanneer die stress over ons leven regent, veroorzaakt dit absolute chaos. Als een manier om ons voor te bereiden op de uitdagingen, komen we vaak in een staat waarin we voortdurend het ergste verwachten. Hoe meer stress we ervaren, hoe meer twijfel we merken dat we in ons persoonlijke leven worstelen. Deze twijfels zijn echter vaak onze eigen problemen in vermomming - dus controleer je stressniveaus en kijk of je iets doet om jezelf te saboteren.

Onopgeloste bagage

Misschien zijn de meest voorkomende redenen voor romantische twijfels onze eigen onopgeloste emotionele bagage. De pijn van ons verleden speelt een belangrijke rol in onze toekomst, omdat het ons van relatie tot relatie volgt. Je moet door de trauma's van je vorige relaties en zelfs je kindertijd heen werken om ervoor te zorgen dat je later een gezonde en stabiele relatie kunt leiden. Als je nog steeds de bagage van je verleden met je meedraagt, kan het je doen twijfelen aan de geldigheid van je recht hier en nu.

Druk van buitenaf

Soms is het de buitenwereld die leidt tot de twijfels die we hebben in onze relaties. De samenleving helpt ons een heel eind bij het vormen van onze idealen over alles, van de manier waarop we ons kleden tot de manier waarop we partnerschappen opbouwen. Als je relatie te maken heeft met veel druk van vrienden en familie (of zelfs je carrière) - dan kan dit leiden tot ernstige twijfels die je achtervolgen. Om dergelijke twijfels te voorkomen, moeten we duidelijk zijn over wat we als individuen willen; in plaats van alleen maar in de pas te lopen met de kudde. Ben jij iemand die zijn validatie uit externe bronnen haalt? Behalve dat het een belangrijke indicatie van onzekerheid is, kan het ook een oorzaak worden van serieuze relatietwijfels. Hoe langer je je waarde baseert op de mensen en ervaringen om je heen, hoe veranderlijker en onstabieler je innerlijke zelf zal worden. Je vermogen om beslissingen te nemen eroderen, en je zult aan alles gaan twijfelen, inclusief je vermogen om beslissingen voor jezelf te nemen op de meest basale niveaus.

Slechte partnerkeuze

Leuk of niet - we hebben vaak twijfels over onze partners omdat we de verkeerde persoon hebben gekozen. Soms zijn onze twijfels de manier waarop ons onderbewuste brein ons vertelt dat de relatie (en de persoon die deze met ons deelt) niet bij ons past. Op deze momenten is het aan ons om wakker te worden en te bepalen of dit de ultieme waarheid is die we missen. Al het andere in je relatie lijkt misschien goed, maar als er nog steeds iets mis is, is het verkeerd. Luister vaker naar je gevoel. Dus, is je relatie ziedend van twijfels? Negeer ze niet. Hoe natuurlijk ze ook zijn, ze hebben nog steeds gevolgen als je ze vermijdt of negeert. Stop met wegrennen van die zorgen in je achterhoofd en ga ze onder ogen. Dit zijn de relatietwijfels die je onder geen enkele omstandigheid mag negeren.

Ben ik tot hen aangetrokken?

Een van de meest voorkomende relatietwijfels bij het ervaren van deals in ons niveau van fysieke en emotionele aantrekkingskracht. Om een ​​partnerschap op lange termijn te laten werken, moeten beide partners een algemene aantrekkingskracht op elkaar voelen. Deze aantrekkingskracht zal fluctueren over het fysieke en emotionele vlak, maar de algemene aantrekkingskracht ervan moet altijd aanwezig zijn. Hoewel het normaal is om je aantrekkingskracht van tijd tot tijd in twijfel te trekken, moeten serieuze twijfels altijd worden genomen.

Vernederen ze me?

Als je jezelf moet afvragen of je partner je vernedert, zijn er enkele twijfels die moeten worden aangepakt. We moeten onze partners kunnen vertrouwen en we moeten weten dat ze onze rug dekken, zelfs als we buiten beeld zijn. Als je partner je voor gek zet wanneer je er niet bent, of als ze je regelmatig in verlegenheid brengen door dwaas gedrag, dan moet je je twijfels over hem of haar wegnemen en ervoor zorgen dat hij een persoon is die je kunt bijstaan.

Is je partner loyaal?

Loyaliteit is belangrijk in elke relatie, maar het wordt vooral belangrijk als het gaat om onze romantische partnerschappen. Twijfelen aan de loyaliteit van je partner is heel belangrijk. Anders dan vertrouwen, duidt loyaliteit op de bereidheid van de andere persoon om je bij te staan ​​in moeilijke tijden; terwijl het ook kan betekenen dat ze bereid zijn je tegen te houden tegen de aanvallen van anderen. Zonder loyaliteit is het moeilijk om je partner te vertrouwen. Het is ook moeilijk om ervoor te zorgen dat jullie er allebei zijn om elkaar te steunen wanneer de fiches vallen waar ze kunnen.

Wat als onze waarden te verschillend zijn?

Normen en Waarden vormen wie we zijn.. Zonder onze waarden zijn we stuurloos in een stormachtige zee. Zonder waarden in een relatie kunnen we in botsing komen met teleurgestelde verwachtingen en niet-passende levensstijlen. Twijfelen aan de waarden van je partner is iets dat nooit mag worden genegeerd. Het is een waarschuwing dat de dingen misschien niet zijn wat ze lijken.

Willen we dezelfde dingen?

Hoewel velen van ons zijn opgevoed met de overtuiging dat het de overeenkomsten waren die sterke relaties sterk hielden, wil de echte lijm in een langdurige samenwerking dezelfde dingen uit het leven. Wanneer we dezelfde dingen van onze toekomst willen als onze partners, wordt het gemakkelijker om tegenslagen te overwinnen en ons op elkaar en onze doelen te concentreren. Wanneer we echter verschillende dingen willen, wordt het gemakkelijker om teleurstelling te vinden. Wil je hetzelfde als je partner? Dat is een ernstige twijfel om in je hart te bewaren.

Zijn ze eerlijk tegen mij?

Eerlijkheid is cruciaal in een partnerschap, ongeacht in welke leeftijd of fase u zich bevindt. We moeten eerlijk tegen elkaar zijn om elkaar te vertrouwen, en we moeten eerlijk zijn om loyaliteit en verantwoordelijkheid te behouden. Een partner die niet eerlijk tegen u is, is iemand die zijn persoonlijke belangen voorrang geeft boven die van uzelf. Twijfelen aan iemand die je niet kunt vertrouwen is natuurlijk, maar het zou geen natuurlijk onderdeel moeten zijn van je partnerschap.

Hoe groot laten ze me voelen?

Onze partners en onze echtgenoten zouden ons moeten opbeuren en ons motiveren als we down zijn of worstelen met de ontberingen van het leven. Buiten dat moeten ze ons altijd met mededogen en respect behandelen. Zonder dat, is het onmogelijk om een ​​rechtvaardige relatie te onderhouden. Als je partner je klein, minderwaardig of anderszins onbeduidend laat voelen - dan zullen de twijfels snel beginnen te etteren. Je zult aan jezelf gaan twijfelen, maar je zult ook aan hen gaan twijfelen. Evenals de bedoelingen van iedereen in de wereld om je heen.

Wat u vervolgens moet doen.

Heb je besloten dat de twijfels gewoon te groot zijn om te dragen? Dit zijn de stappen die u vervolgens moet nemen om uw zorgen op te lossen en rust te vinden. Hoe langer je wegrent om de antwoorden te krijgen die je nodig hebt, hoe groter de pijn zal zijn. Wacht niet tot het conflict groter wordt. Zie je angsten onder ogen en pak je twijfels aan om je waarheid te herontdekken.

1. Houd rekening met de bron

De eerste stap bij het wegnemen van uw twijfels is de bron in overweging te nemen. Terwijl sommige van onze twijfels gerechtvaardigd of gegrond zijn, zijn andere gewoon projecties van onze eigen twijfels of zorgen. We moeten diep graven en brutaal eerlijk zijn tegen onszelf over waar onze zorgen vandaan komen. We moeten nadenken over de bron van onze twijfels en eerlijk worden over de redenen waarom we onze partner in een ander licht zijn gaan zien. Weet dat je partner niet je disfunctionele ouder is; noch zijn zij de ex die je hart in een miljoen stukjes heeft gebroken. Analyseer de vergelijkingen die u maakt en weet wanneer u de tekenen van projectie moet herkennen. Stel jezelf belangrijke vragen. Twijfel ik aan mijn partner? Of twijfel ik aan mijn verleden? Is dit een gedrag dat ze mij hebben getoond? Of zoek ik de problemen van gisteren? Als je eenmaal weet waar je twijfels vandaan komen, onderneem je stappen om ze te corrigeren.

2. Maak duidelijk wat je wilt

Als je eenmaal je twijfels hebt geïdentificeerd en hebt vastgesteld wat echt is en wat niet, moet je duidelijk krijgen wat je wilt, zodat je een actieplan kunt maken. Voordat je je openstelt voor je partner of dramatische bewegingen maakt, moet je overwegen wat het meest voor jou in deze wereld betekent en wat je over 5, 10 of zelfs 20 jaar hoopt te bouwen. Overhaast het proces niet en ga de noodzakelijke waarheden niet uit de weg. Als je op de rand van een klif staat en naar een relatie kijkt met meer twijfels dan voordelen, moet je duidelijk zijn over wat je wel wilt voordat je de koorden doorknipt met wat je niet wilt. Accepteer je behoeften zonder meer en begrijp dat je ze nodig hebt om gelukkig te zijn.

3. Stel je open voor elkaar

Met je waarheden bij de hand, is het tijd om je open te stellen voor je partner en een eerlijke discussie te voeren over je zorgen. Nogmaals, dit is een proces dat niet overhaast kan worden en dat met bijzondere zorg moet worden gedaan. Dat betekent dat je grip hebt op wat je wilt, wat je nodig hebt en de emoties die je hebt rondom de problemen. Het heeft geen zin om een ​​groot gesprek aan te gaan met weinig feiten. Stel je open voor je partner. Leg je twijfels aan hen uit en leg ook uit wat je hebt gedaan om op dit punt te komen. Laat alle verwijtende taal achterwege en probeer je emoties er (zoveel mogelijk) buiten te houden. Als je eenmaal de kans hebt gehad om jezelf te uiten, geef ze dan ruimte en tijd om te reageren. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit niet noodzakelijk een eenmalig gesprek is. Loop weg als dat nodig is, maar stop niet met praten totdat jullie allebei antwoorden hebben.

4. Onderzoek je ruimte

Nu alles in het openbaar is, is het tijd om je in de ruimte te leunen die jou en je partner scheidt. Jullie hebben allebei tijd nodig om te verwerken hoe je je voelt met je nieuwe informatie, en je hebt tijd nodig om die informatie af te wegen tegen je behoeften en actieplannen. Hoe u zich voelt wanneer u uw twijfels uitspreekt, kan sterk verschillen van hoe u zich voelt nadat u uw behoeften aan uw partner hebt blootgelegd en hun reactie hebt gehoord. Onze twijfels kunnen natuurlijke en voorbijgaande momenten van angst zijn, maar het kunnen ook belangrijke indicatoren zijn dat we de verkeerde kant op gaan. Als je twijfels nog moeten verdwijnen, moet je wat tijd doorbrengen in je eigen wereld - om te beslissen of dat de voorkeur heeft boven een wereld die je deelt met iemand anders. Nogmaals, eerlijkheid is hier de sleutel ... hoe ongemakkelijk het ook is. Onderzoek wie je bent en ontdek actief en zonder aarzelen wat je van je leven wilt.

5. Pak de patronen aan

Soms ontstaan ​​onze twijfels als gevolg van concrete patronen die keer op keer de kop opsteken. Deze patronen manifesteren zich als zelf sabotage, waarbij we mensen wegduwen die anders goed zouden passen in ons leven en onze toekomst. We moeten deze patronen aanpakken om ze te stoppen en dan het oorspronkelijke vuur dat ze voedt de kop in te drukken. Dit betekent dat we in ons verleden en ons hart moeten graven om de pijn die in de schaduw op de loer ligt los te laten. Kijk naar de manier waarop uw relaties in het verleden verliepen. Wat weerhield je ervan om je open te stellen? Wat heeft de kloof vergroot? Zijn het oude wonden uit je kindertijd, die zich keer op keer afspelen op het toneel van je hart? Bewijs je je minachtende en narcistische ouders gelijk door te falen in de liefde, net zoals zij deden? Ga zo ver terug als nodig is om tot de kern van je patronen te komen. Stop met jezelf in de voet te schieten en begin met het loslaten van de bagage die liefde uit je leven duwt.

Conclusie

Nu je gelezen hebt wat je je zelf moet afvragen en antwoorden gegeven hebt om sommige stellingen kan je waarschijnlijk een beslissing nemen. Wees altijd eerlijk tegen je partener en jezelf. Je kunt samen in therapie gaan om jullie verder te helpen. je kan kijken bij:

Hoe ontstaan relatieproblemen? (mindkorrelatie.nl)

  • Mirro biedt een online module waarin je aan relatieproblemen werkt. De module helpt jullie om jullie verschillen in kaart te brengen en manieren te vinden om dit te overbruggen.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.