Hartklachten mannen anders dan bij vrouwen

Gepubliceerd op 11 februari 2022 om 18:33

Verschillen hartklachten mannen en vrouwen

Mannen beleven hartklachten anders dan vrouwen. Bij een man is het meestal al snel duidelijk dat het om een hartinfarct gaat, terwijl dat bij een vrouw lang niet altijd zo is. Meestal krijgt een man ineens heftige klachten zoals flinke pijn in de borst. Deze pijn straalt uit naar de armen. Als dit gebeurt, dan is het erg belangrijk dat er zo snel mogelijk 112 wordt gebeld! Ook als je niet zeker weet of het om hartklachten mannen gaat of niet, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en gewoon te bellen.

Dit zijn de meest voorkomende verschijnselen hartklachten mannen

De voornaamste verschijnselen hartklachten mannen zijn een heftige en aanhoudende pijn in de borst die uitstraalt naar de armen. Dit is natuurlijk een heel duidelijk symptoom. Maar ook aanhoudende vermoeidheid, pijn tussen de schouderbladen, in de (boven)buik, nek en kaken en benauwdheid, kortademigheid, snelle en onregelmatige ademhaling en een onrustig en angstig zijn mogelijke signalen dat het om hartklachten gaat. Vooral als je meerdere verschijnselen tegelijk ervaart, is het verstandig om 112 te bellen voor hulp. Als het namelijk echt een hartprobleem betreft, dan is het van levensbelang dat er snel gehandeld wordt!

Meer informatie symptomen hartklachten mannen

Stichting Hartpatiënten Nederland biedt veel informatie over symptomen hartklachten mannen. Je kunt er alles over lezen op de website. Daarnaast biedt de stichting ook cursussen aan waarin je onder andere kunt leren hoe je hartklachten kunt herkennen en hoe je iemand moet reanimeren. Door je meer te verdiepen in hartklachten mannen en vrouwen kun je op een dag misschien wel een leven redden! En ben je zelf een hartpatiënt en op zoek naar lotgenoten om te praten over jouw persoonlijke ervaringen? Ook dat is mogelijk via Stichting Hartpatiënten, want zij brengen mensen met verschijnselen hartklachten mannen bijeen. Sommige hartpatiënten hebben hier een sterke behoefte aan, want het vinden van lotgenoten biedt veel steun en begrip.

 

Bron: hartpatienten.nl

steun de Nederlandse hartstichting!!! op Een gift vanuit je hart | Hartstichting


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.