linkbuilding uitbesteden

Gepubliceerd op 7 februari 2022 om 18:45

Linkbuilding is voor de meeste bedrijven en mensen met een website een dagelijkse bezigheid en wordt vaak onderschat. Maar de meest mensen met een website kennen dit probleem wel "ik heb een website maar wordt niet gevonden of heb weinig bezoekers.

Herken je dit probleem dan moet je dit artikel echt lezen.

Waarom linkbuilding?

Linkbuilding is niets anders dan dat andere pagina's op internet jouw website benoemen en een link die bezoekers stuurt naar je website. maar waarom is dat nu zo belangrijk. De zoekmachines bepalen met de vindbaarheid naast je content ook je status op internet. Dat wil zeggen hoe meer je genoemd wordt hoe belangijker de zoekmachines je site vinden. Er zijn op internet daarom veel pagina's waar je gratis links kunt aanmaken, de meest vragen dan wel een link terug. Maar je kan je ook aanmelden bij bedrijfsgidsen die je website benoemen. Zorg dus dat je op verschillende websites genoemd word of beschreven.

Linkbuilding maar hoe?

Voordat je je site overal laat benoemen, bepaal dan eerst op welke zoekopdracht je gevonden wil worden. Want je wil gevonden op je dienst of product die je aanbied.

Een voorbeeld is:  mocht je horloges verkopen van een bepaald merk bijvoorbeeld suisse zorg dan dan je tekst op je site over horloges gaat met betreffende merk. Mocht je daar goede content hebben dan meld je je website aan met een Ancher Tekst ( naam van de link) suisse horloge met een link naar de pagina op jouw website waar dit onderwerp genoemd wordt. zodat de zoekmachines begrijpen dat die pagina over dit onderwerp gaat en dit meenemen om je site te beoordelen. en dus belangrijker maken op dat zoekwoord.

Linkbuilding zelf doen?

Moet je linkbuilding helemaal zelf doen? Zeker in het begin om kosten te besparen kan je hiermee beginnen. maar om een strategie te bepalen om je site met verschillende zoektermen te promoten kan je ook een organisatie inschakelen. Deze doen eerst een gedegen zoekwoord onderzoek en bepalen met welke zoekwoorden je op korte termijn gevonden kan worden en een lange termijn strategie samen met jou bepalen. Er zijn heel veel bedrijven die dit doen kijk dan goed en laat je infomeren wat ze doen en hoeveel links ze plaatsen voor hoeveel geld want het moet allemaal wel betaalbaar blijven. Let dus goed op met welke organisatie je in zee gaat.

Linkbuilding in blog berichten

Naast dat je losse links gaat verzamelen probeer op blogsites berichten te (laten) plaatsen met in de tekst 2 0f 3 links naar je site. Dit is voor de zoekmachines ook relevant en werkt heel goed. Zorg wel dat je deze tekst over je onderwerp moet laten gaan want anders is het weg gegooid geld en heeft het geen zin.

Bijvoorbeeld je hebt een blogsite gevonden over babyvoeding dan heeft je blogbericht met links over je horloges niet zo veel zin. Klinkt logisch maar deze fout wordt toch veel gemaakt en laat je dan ook niks wijs maken door derde.

Waar linkbuilding uitbesteden.

Omdat er zoveel partijen zijn die deze diensten aanbieden is het voor ons ook niet helemaal op zijn plaats om elke partij te noemen die we niet kennen die het link builden voor je overneemt. Wel hebben wij ervaring met Bo5 een kleiner bureau waar je echt klant bent en die alles in goed overleg doet met goede resultaten voor ons toen de tijd.

Uiteindelijk moet je gewoon even contact met meerdere organisaties opnemen en kijken wat ze doen en of het in je budget past. en mocht je een website hebben die in mannenzaken doen kan je altijd hier een blog laten plaatsen.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.