Einde Corona maatregelen in zicht

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 15:36

Nieuws voor iedereen die zit te wachten of niet zit te wachten op het einde van de lockdown! Het  OMT  heeft namelijk een advies gegeven (en uiteraard weer uitgelekt) voor het heropenen van grote delen van de samenleving. Het lijkt erop dat Nederland weer bijna helemaal open gaat, en dat werd de hoogste tijd!

Eerder deze maand werden al enkele maatregelen versoepeld. Waarschijnlijk mogen de horeca- en cultuursector weer opengaan en kunnen sportwedstrijden weer publiek ontvangen.

Wel zijn er nog enkele restricties . Zo komt er waarschijnlijk wel een sluitingstijd. Zo mag de horeca waarschijnlijk alleen open blijven tot 20.00 uur. Voor de cultuur- en sportsector gaat naar verluidt een sluitingstijd van 22.00 uur gelden, al willen sommige bewindslieden dat ook de horeca pas om 22.00 hoeft te sluiten.

Ook blijft het coronatoegangsbewijs zo goed als zeker nog bestaan en daarnaast wordt er ook nog gesproken over een maximumcapaciteit.

Daarnaast is het mogelijk dat we een nieuw quarantaineadvies krijgen voor het onderwijs. Op dit moment zorgt deze sector voor veel besmettingen en daarom heeft het OMT de situatie opnieuw bekeken.

Persconferentie op dinsdagavond

Het OMT-advies moet eerst nog worden overgenomen door het kabinet. Op maandag bespreekt het kabinet samen met het RIVM het advies en dan wordt er een besluit gemaakt over hoe het verder moet.

De versoepelingen van de maatregelen worden naar alle waarschijnlijkheid op dinsdagavond 25 januari om 19.00 aangekondigd in de nieuwe persconferentie. Dan zullen minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuiper naar buiten komen met de versoepelingen.

 

Bent u het eens met de versoepelingen? Laat het os weten.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.