Dit zijn de meest verkochte auto's

Gepubliceerd op 23 januari 2022 om 15:24

Welke auto's worden het meest gereden in Nederland? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen, vooral als ze op zoek zijn naar een nieuwe of tweedehands auto. In dit blogbericht zullen we de top 10 van meest gereden auto's in Nederland bekijken, gebaseerd op de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2020. We zullen ook enkele voordelen en nadelen van elke auto bespreken, zodat je een beter idee hebt van welke auto het beste bij jou past.

De top 10 van meest gereden auto's in Nederland in 2020 was als volgt:

1. Volkswagen Golf: Dit is al jaren de meest verkochte auto in Nederland, en dat is niet voor niets. De Volkswagen Golf is een betrouwbare, zuinige en veelzijdige auto die geschikt is voor zowel stadsritten als lange afstanden. De Golf heeft een ruim interieur, een groot kofferbakvolume en een modern design. Bovendien is de Golf verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de elektrische e-Golf, de sportieve GTI en de hybride GTE. Een nadeel van de Golf is dat hij vrij duur is in aanschaf en onderhoud, en dat hij veel concurrentie heeft van andere modellen in zijn segment.
2. Volkswagen Polo: De Volkswagen Polo is de kleinere broer van de Golf, en ook een zeer veel verkochte auto onder de Nederlandse automobilisten. De Polo is een compacte, wendbare en zuinige auto die ideaal is voor stadsverkeer. De Polo heeft een hoogwaardige afwerking, een comfortabele rijervaring en een goede veiligheidsuitrusting. Daarnaast is de Polo ook leverbaar in verschillende varianten, zoals de elektrische e-Polo, de sportieve GTI en de avontuurlijke CrossPolo. Een nadeel van de Polo is dat hij minder ruimte biedt dan de Golf, en dat hij soms als saai wordt ervaren.
3. Renault Clio: De Renault Clio is een Franse auto die al sinds 1990 op de markt is, en die zich heeft ontwikkeld tot een van de meest gereden auto's in Nederland. De Clio is een vlotte, stijlvolle en praktische auto die zich onderscheidt door zijn dynamische lijnen, zijn kleurrijke interieur en zijn innovatieve technologieën. De Clio heeft een zuinige motor, een soepele besturing en een ruime kofferbak. Verder is de Clio ook beschikbaar in verschillende versies, zoals de elektrische ZOE, de sportieve RS en de avontuurlijke Captur. Een nadeel van de Clio is dat hij minder betrouwbaar is dan sommige concurrenten, en dat hij relatief hoge onderhoudskosten heeft.
4. Opel Corsa: De Opel Corsa is een Duitse auto die al sinds 1982 op de markt is, en die zich heeft bewezen als een van de meest gereden auto's in Nederland. De Corsa is een degelijke, voordelige en functionele auto die geschikt is voor allerlei doeleinden. De Corsa heeft een robuust uiterlijk, een overzichtelijk dashboard en een goede wegligging. Bovendien is de Corsa ook verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals de elektrische Corsa-e, de sportieve OPC en de avontuurlijke Crossland X. Een nadeel van de Corsa is dat hij minder spannend is dan sommige concurrenten, en dat hij soms als oubollig wordt gezien.
5. Ford Fiesta: De Ford Fiesta is een Amerikaanse auto die al sinds 1976 op de markt is, en die zich heeft ontpopt tot een van de meest gereden auto's in Nederland. De Fiesta is een leuke, vrolijke en betaalbare auto die vooral jonge mensen aanspreekt. De Fiesta heeft een fris design, een levendige motor en een sportief karakter. Daarnaast is de Fiesta ook leverbaar in verschillende uitvoeringen, zoals de elektrische Fiesta-e, de sportieve ST en de avontuurlijke Active. Een nadeel van de Fiesta is dat hij minder ruim is dan sommige concurrenten, en dat hij soms als lawaaierig wordt ervaren.
6. Peugeot 208: De Peugeot 208 is een Franse auto die sinds 2012 op de markt is, en die zich heeft gevestigd als een van de meest gereden auto's in Nederland. De 208 is een elegante, moderne en luxe auto die vooral mensen met smaak aantrekt. De 208 heeft een strakke vormgeving, een rijk uitgerust interieur en een krachtige motor. Bovendien is de 208 ook verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals de elektrische e-208, de sportieve GTI en de avontuurlijke 2008. Een nadeel van de 208 is dat hij vrij duur is in aanschaf en gebruik, en dat hij veel concurrentie heeft van andere modellen in zijn klasse.
7. Toyota Yaris: De Toyota Yaris is een Japanse auto die sinds 1999 op de markt is, en die zich heeft onderscheiden als een van de meest gereden auto's in Nederland. De Yaris is een betrouwbare, milieuvriendelijke en slimme auto die vooral mensen met verstand aanspreekt. De Yaris heeft een compact formaat, een zuinig verbruik en een slimme hybride technologie. Daarnaast is de Yaris ook leverbaar in verschillende versies, zoals de elektrische Yaris-e, de sportieve GR en de avontuurlijke Cross. Een nadeel van de Yaris is dat hij minder comfortabel is dan sommige concurrenten, en dat hij soms als saai wordt beschouwd.
8. Kia Picanto: De Kia Picanto is een Zuid-Koreaanse auto die sinds 2004 op de markt is, en die zich heeft geprofileerd als een van de meest gereden auto's in Nederland. De Picanto is een voordelige, vrolijke en handige auto die vooral mensen met een klein budget aanspreekt. De Picanto heeft een vlot uiterlijk, een eenvoudig interieur en een makkelijke bediening. Bovendien is de Picanto ook verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals de elektrische Picanto-e, de sportieve GT-Line en de avontuurlijke X-Line. Een nadeel van de Picanto is dat hij minder veilig is dan sommige concurrenten, en dat hij soms als goedkoop wordt gezien.
9. Hyundai i10: De Hyundai i10 is een Zuid-Koreaanse auto die sinds 2007 op de markt is, en die zich heeft laten gelden als een van de meest gereden auto's in Nederland. De i10 is een goedkope, ruime en praktische auto die vooral mensen met een gezin aanspreekt. De i10 heeft een ruim interieur, een grote kofferbak en een flexibele indeling. Bovendien is de i10 ook verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals de elektrische i10-e, de sportieve N-Line en de avontuurlijke Active. Een nadeel van de i10 is dat hij minder zuinig is dan sommige concurrenten, en dat hij soms als onopvallend wordt beschouwd.
10. Skoda Fabia: De Skoda Fabia is een Tsjechische auto die sinds 1999 op de markt is, en die zich heeft bewezen als een van de meest gereden auto's in Nederland. De Fabia is een solide, ruime en slimme auto die vooral mensen met vertrouwen aanspreekt. De Fabia heeft een degelijk uiterlijk, een ruim interieur en een slimme bagageruimte. Bovendien is de Fabia ook verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals de elektrische Fabia-e, de sportieve RS en de avontuurlijke Scout. Een nadeel van de Fabia is dat hij minder spannend is dan sommige concurrenten, en dat hij soms als saai wordt gezien.

Dit was onze top 10 van meest gereden auto's in Nederland in 2020. We hopen dat je hiermee meer inzicht hebt gekregen in welke auto's populair zijn onder de Nederlandse automobilisten, en wat hun voor- en nadelen zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die me

De meest gereden auto’s 2021

In de verkoopcijfers van 2021* zien we dat er nog steeds flinke aantallen auto’s worden gekocht, maar dat er wel sprake is van een dalende trend. Zo werden er in 2020 nog bijna 280.000 auto’s verkocht, waar er in 2021 iets meer dan 260.000 verkocht zijn. Wie weet verandert dit nog in de maand december, aangezien dat toch vaak de beste maand is wat betreft autoverkoop. Ben je nu benieuwd geworden wat de meest verkochte auto van 2021 is? Check dan de lijst hieronder.

Top 10 meest verkochte auto’s in 2021

10. Renault

Renault is natuurlijk een welbekend merk op de Nederlandse weg. Niet gek, want ook dit jaar wist Renault 12.682 auto’s te verkopen. De comfortabele SUV van Renault, de Captur, heeft hier de grootste rol in gespeeld.

9. Volvo

Volvo is een stabiele factor in de verkooplijsten. Ook dit jaar staan ze steady in de top 10. Met 12.949 verkochte Volvo’s is plek 9 dan ook welverdiend. Van alle Volvo’s werd de XC40 dit jaar het meest verkocht.

8. Opel

Opel staat dit jaar op nummer 8 in de lijst met welgeteld 13.174 verkochte wagens in Nederland. Van alle Opel-modellen werd de Opel Corsa het meest verkocht. 

7. Ford

Ford kan uiteraard niet missen in dit lijstje. Met 14.985 verkochte auto’s staat Ford er dit jaar niet slecht voor. De Ford Focus bleek het meest populair onder Nederlanders.

6. BMW

Bayerische Motoren Werke AG, beter bekend als BMW, kan niet ontbreken in het Nederlandse straatbeeld. Met ruim 15 duizend (15.783) verkochte wagens is een 6e plek gewonnen. De 3-serie is het meest populair onder de Nederlandse BMW-bestuurders.

5. Skoda

Skoda heeft flink terrein gewonnen in 2021, met ruim 3.000 meer verkochte auto’s dan in 2020. Dit jaar verkocht Skoda er 16.600, waarvan het Enyaq model het meest populair is.

4. Peugot

Peugot weet dit jaar net geen 17.000 aan te tikken, maar staat met 16.920 verkochte auto’s bijna op het podium. Van de Peugot’s die de deur uitgingen, waren de meeste het 208 model.

3. Toyota

De bronzen medaille gaat dit jaar naar het Japanse Toyota. Met 18.985 verkochte wagens is dat een verdiende plek. Het bestverkochte model was de Toyota Yaris.

2. Volkswagen

Volkswagen gaat er in 2021 vandaar met het zilver, zij wisten namelijk 23.918 auto’s te verkopen. Dat de Volkswagen zo populair is, is geen verrassing. Probeer maar eens rondje te rijden zonder er een te spotten. Het bestverkochte model is natuurlijk de welbekende Volkswagen Polo.

1. Kia

De kampioen van autoverkoop in 2021 is Kia! Zij hebben tot nu toe al 24.516 auto’s verkocht en nemen daarmee het goud mee naar huis. De Kia Niro is de ultieme winnaar, want dat is het bestverkochte model van Kia in Nederland.

* Verkoopcijfers via Stichting BOVAG-RAI t/m oktober 2021


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.