Ark 2 the game

Gepubliceerd op 20 januari 2022 om 13:40

Ark 2 is het langverwachte vervolg op Ark: Survival Evolved. Voor het geval je de eerste game nog nooit hebt gespeeld, het is een survivalgame met een twist. In plaats van te strijden om hulpbronnen met gewone mensen en dieren, moet je in plaats daarvan navigeren door een wereld vol dinosaurussen en andere prehistorische beesten. Ark II zet die trend voort, maar met betere graphics, een meer gedetailleerde wereld en meer geavanceerde vijandelijke AI.

We weten op dit moment niet veel definitieve informatie over Ark 2. We hebben een officiële trailer gezien en nog een paar details uit een Xbox Wire-blogpost gehaald. Maar deze twee bronnen alleen al geven ons een aantal belangrijke inzichten in de releasedatum en gameplay-mechanica van Ark 2, naast ons te vertellen welke rol de geliefde actiester Vin Diesel in de game zal spelen.

Ark 2 releasedatum
Volgens Microsoft komt Ark 2 uit in 2022. Dat is een vrij ruime releasedatum, maar het is ook alles wat we op dit moment hebben. Gelukkig hebben we iets meer informatie over de beschikbaarheid van platforms. Ark 2 zal debuteren op de Xbox Series X/S en de pc.

Ark 2 Vin Diesel-personage

We weten waar je voor kwam: je wilt weten hoe de populaire acteur Vin Diesel in Ark 2 past. Simpel gezegd, hij speelt een van de belangrijke personages in het spel. Volgens de trailer speelt Diesel een personage genaamd Santiago Da Costa - of mogelijk een kloon van de originele Santiago. Maar hoe dan ook, hij is een jager in de wrede wereld van Ark 2, en een effectieve ook.

Microsoft bevestigt dat Santiago ook een belangrijk personage zal zijn in Ark: The Animated Series, die ook in 2022 debuteert. Diesel zelf is een grote fan van de eerste game, met meer dan 1.000 uur speeltijd.


Ark 2-gameplay


Vreemd genoeg weten we heel weinig over de gameplay in Ark 2. Vermoedelijk zal deze ongeveer dezelfde structuur volgen als de gameplay in Ark: Survival Evolved. Dat betekent dat je begint met zeer beperkte middelen en vervolgens op dinosaurussen jaagt en temt om je inventaris op te bouwen. Je moet jezelf gevoed en gehydrateerd houden; je kunt schuilplaatsen bouwen en boerderijen opzetten; je kunt rijdieren trainen; je kunt nieuwe blauwdrukken vinden om nog effectievere uitrusting te bouwen. Kortom, het is een overlevingsspel, met wat lichte sci-fi attributen en dinosaurussen. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe lang je het vol zou houden als je in Jurassic Park zou stranden, dan zou Ark 2 je een redelijke schatting moeten geven.

Aangezien de Ark 2-trailer geen gameplay bevat, is het moeilijk te zeggen welke verschillen je kunt verwachten in vergelijking met Ark: Survival Evolved. De Xbox Wire-post belooft "een brute nieuwe wereld van primitieve overleving tegen zowel beest als mens, geconfronteerd met de altijd aanwezige dreigingen van hyperrealistische intelligente dinosaurussen, agressieve buitenaardse fauna en de exotische omgevingen van een onaardse planeet."

De "hyperrealistische intelligente dinosaurussen" suggereren sluwe vijandelijke AI, hoewel we zullen moeten afwachten of het een dramatische stap hoger is dan de eerste Ark.

Als je gewoon niet kunt wachten om erin te duiken en dinosaurussen tot onderwerping te beginnen beuken, de eerste Ark: Survival Evolved-game is momenteel beschikbaar op pc, PS4, Xbox One en Nintendo Switch. Je kunt het zelfs, samen met een groot deel van de DLC, spelen op Xbox Game Pass.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.