Bekende Nederlanders en hun goede doelen

Gepubliceerd op 24 juni 2023 om 02:47

Dat bekende Nederlanders zich inzetten voor goede doelen weten we wel, maar welke BN-ers zetten zich in of zijn ambassadeur van een goed doel. Wij laten hier zien welke bekende Nederlander voor welk goed doel zich inzet. Dus mocht je nog iets willen storten naar een goed doel bekijk dan de websites van de verschillende stichtingen en goede doelen.

Ruud Gullit 

Ruud Gullit, de voormalige Nederlandse voetballer en voetbalmanager, is betrokken geweest bij verschillende goede doelen en liefdadigheidsinitiatieven gedurende zijn carrière. Hier zijn enkele van de goede doelen waar Gullit zich voor heeft ingezet:

  1. Right to Play: Gullit is een ambassadeur van Right to Play, een internationale organisatie die zich inzet voor de verbetering van het leven van kinderen in achtergestelde gemeenschappen door middel van sport en spel. Hij heeft deelgenomen aan evenementen en campagnes om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor deze organisatie.

  2. Laureus Sport for Good Foundation: Gullit is ook betrokken bij de Laureus Sport for Good Foundation, een organisatie die sport inzet als middel om sociale verandering te bevorderen en jongeren te helpen bij het overwinnen van problemen zoals armoede, geweld en discriminatie. Hij heeft deelgenomen aan evenementen en ondersteunt de inspanningen van de organisatie.

  3. Johan Cruyff Foundation: Gullit is een supporter van de Johan Cruyff Foundation, opgericht ter ere van de legendarische Nederlandse voetballer Johan Cruyff. De stichting heeft als doel om kinderen actief te laten sporten en spelen, vooral kinderen met een beperking. Gullit heeft deelgenomen aan evenementen en steunt de initiatieven van de stichting.

  4. Nelson Mandela Foundation: Gullit heeft zijn steun betuigd aan de Nelson Mandela Foundation, opgericht door voormalig president van Zuid-Afrika Nelson Mandela. De stichting zet zich in voor sociale rechtvaardigheid, gelijkheid en het bevorderen van het erfgoed van Mandela. Gullit heeft deelgenomen aan evenementen en campagnes ter ondersteuning van de stichting.

Ruud Gullit kan je nog zien bij Ziggo Sport waarin hij het voetbal in heel Europa analyseert en bekritiseerd. Wij geven toe dat hij zeker een mening over voetbal mag etaleren want hij behoort tot de grootste voetballers die Nederland ooit gehad heeft en zelfs in de gehele wereld heeft hij een hoog aanzien.

Katja Schuurman

Katja Schuurman is een Nederlandse actrice en presentatrice. Ze is ook bekend om haar betrokkenheid bij verschillende goede doelen en liefdadigheidsorganisaties. Schuurman heeft zich in het verleden ingezet voor diverse goede doelen en heeft haar bekendheid gebruikt om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor verschillende maatschappelijke kwesties.

Een van de belangrijkste goede doelen waar Katja Schuurman zich voor heeft ingezet, is Amref Flying Doctors. Amref Flying Doctors is een internationale gezondheidsorganisatie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen in Afrika. Schuurman heeft meerdere keren meegedaan aan de Amsterdamse editie van de Amref Flying Doctors Wings for Life Run om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Daarnaast heeft Katja zich ook ingezet voor de Stichting Vluchteling, een organisatie die zich richt op het helpen van vluchtelingen wereldwijd. Ze heeft deelgenomen aan de Nacht van de Vluchteling, een jaarlijks evenement waarbij mensen 's nachts een lange afstand lopen om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen.

Naast deze specifieke goede doelen heeft Schuurman ook haar stem en bekendheid gebruikt om aandacht te vragen voor andere maatschappelijke kwesties, zoals dierenrechten en het milieu. Ze heeft bijvoorbeeld samengewerkt met organisaties als Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds om bewustzijn te creëren en actie te ondernemen voor de bescherming van het milieu en bedreigde diersoorten.

De 48-jarige Schuurman zit niet bepaald stil. Zo is ze actief als zangeres, presentatrice én actrice. Zo was ze vorig jaar bijvoorbeeld nog samen te zien met Joke Bruijs in Casa Coco, Deze Rotterdamse romcom speelt zich af in Casa Coco, een pension voor bezinning en rust op Bonaire. Bekende acteurs als Joke Bruijs, Katja Schuurman, Loes Luca en Gerard Cox spelen de hoofdrollen. In dit artikel geven we aan of deze film op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten.

Katja werkt op dit moment alweer aan een nieuwe grote Nederlandse productie, genaamd Oei, ik Groei.

 

Bridget Maasland

In 2005 richtten Maasland en andere hondenliefhebbers Dutchpuppy op, met als doel om wereldwijd zwerf- en straathonden te helpen. De stichting steunt plaatselijke initiatieven om hondenmishandeling te verminderen en honden van straat te krijgen. Ook in het verleden heeft Bridget zich veel ingezet voor onder andere Serious Request die het rode kruis steunen. Bridget is nu presentatrice bij het programma RTLBoulevard.

Victoria Koblenko

Victoria Koblenko heeft gedurende haar hele carrière steun betuigd aan verschillende goede doelen. Ze is betrokken geweest bij campagnes en initiatieven gericht op bewustwording en fondsenwerving voor verschillende liefdadigheidsorganisaties. Een van de oorzaken die ze actief heeft gesteund, is de strijd tegen borstkanker. Ze heeft deelgenomen aan evenementen en geldinzamelingsacties om het bewustzijn te vergroten en onderzoek naar het vinden van een remedie voor borstkanker te ondersteunen. Bovendien is Victoria Koblenko een vechter geweest voor dierenrechten en heeft ze steun betuigd aan organisaties die zich richten op dierenwelzijn. Ze heeft zich uitgesproken over het belang van ethische behandeling van dieren en is betrokken geweest bij initiatieven ter bevordering van verantwoord huisdierbezit en adoptie. Het is vermeldenswaard dat de betrokkenheid van beroemdheden bij goede doelen in de loop van de tijd kan veranderen, en er is mogelijk nieuwe informatie naar voren gekomen sinds mijn laatste update. Daarom raad ik aan recente bronnen of de officiële kanalen van Victoria Koblenko te raadplegen voor de meest actuele informatie over haar betrokkenheid bij specifieke liefdadigheidsorganisaties of goede doelen.

Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman in 2023te zien in Nederlandse Theaters

Victoria Koblenko heeft met Puck en Birgit een theatershow waar ze door heel Nederland spelen. 

Wat Mijn Man Niet Weet’ is de leukste en spannendste vriendinnencomedy met in de hoofdrollen Victoria Koblenko, Puck Pomelien Busser en Birgit Schuurman. Een humoristische voorstelling over vriendschap, trouw en ontrouw. Is mijn man wel te vertrouwen? En hoe zit dat met mijn beste vriendinnen?

Drie jeugdvriendinnen verliezen elkaar uit het oog, vele jaren later zoeken ze elkaar weer op. Veel vragen uit het verleden én uit het heden moeten beantwoord worden. Wat is er al die jaren geleden precies gebeurd? Willen we nog steeds onze geheimen met elkaar delen? Is iedereen wel te vertrouwen of hebben we geheimen voor elkaar? En was dat ongeluk wel een ongeluk? In ‘Wat Mijn Man Niet Weet’ transformeren de actrices in hilarische en herkenbare situaties van jong naar oud, terwijl een ijzingwekkende whodunit wordt afgewikkeld. Beetje bij beetje wordt duidelijk wie te vertrouwen is, en vooral, wie niet.

Bekijk hier de datum voor een theater bij jou in de buurt

 

Babette van Veen

Babette van Veen is een Nederlandse actrice en zangeres. Ze is bekend geworden door haar rol als Linda Dekker in de populaire Nederlandse televisieserie "Goede Tijden, Slechte Tijden".

Wat betreft goede doelen, Babette van Veen is betrokken bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven. Ze heeft zich in het verleden ingezet voor organisaties zoals Dance4Life, een wereldwijde organisatie die zich inzet voor seksuele voorlichting en het voorkomen van hiv en aids onder jongeren. Ze heeft ook deelgenomen aan de actie "Schoenmaatjes" van Edukans, waarbij schoenendozen met schoolspullen en cadeautjes worden ingezameld voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Babette van Veen heeft ook aandacht besteed aan milieukwesties. Zo heeft ze zich aangesloten bij de campagne van het Wereld Natuur Fonds (WNF) om de handel in bedreigde diersoorten tegen te gaan. Ze heeft deelgenomen aan evenementen en campagnes om bewustzijn te creëren over het behoud van de natuur en het beschermen van bedreigde diersoorten. Babette is na jarenlang weg geweest weer te zien in GTST. Verder is ze te bewonderen in

Juffrouw van Dale vertelt verhalen (3+)

Babette van Veen kruipt in de rol van Juffrouw van Dale. Zij is een echte voorlees juf die zelfs tussen de boeken in de bibliotheek woont. Juffrouw van Dale leest verhalen (3+) is een vrolijke voorleesvoorstelling voor de kleintjes.

Niet alleen kun je genieten van een mooi verhaal, maar er is zelfs een beetje muziek! Met de verhalen van Juffrouw Van Dale heb je drie kwartier dolle pret. Ze is te zien op 11 oktober in NIJKERK

 

Doutzen Kroes

Doutzen Kroes is een Nederlands model en actrice die bekend staat om haar werk met merken als Victoria's Secret en L'Oréal. Hoewel ze vooral bekend staat om haar modellen carrière, is ze ook betrokken geweest bij verschillende liefdadigheidsactiviteiten en heeft ze verschillende goede doelen gesteund.
Een van de opmerkelijke doelen die Doutzen Kroes heeft gesteund, is de strijd tegen hiv/aids. Ze heeft gewerkt met de organisatie Dance4Life, die tot doel heeft jonge mensen op te leiden en in staat te stellen gezonde keuzes te maken met betrekking tot seksuele gezondheid. Kroes is ambassadeur geweest voor Dance4Life en heeft actief deelgenomen aan hun campagnes en evenementen.
Daarnaast is Doutzen Kroes betrokken geweest bij het vergroten van het bewustzijn over klimaatverandering en milieukwesties. Ze heeft initiatieven gesteund die duurzame mode promoten en heeft zich uitgesproken over het belang van bescherming van de planeet.
Kroes heeft ook deelgenomen aan campagnes en evenementen gericht op kinderrechten en onderwijs. Ze heeft de organisatie Save the Children gesteund, die werkt aan het verbeteren van het leven van kinderen over de hele wereld, met name kinderen die het slachtoffer zijn van armoede, geweld en discriminatie.
Over het algemeen heeft Doutzen Kroes haar platform gebruikt als model en publiek figuur om verschillende goede doelen te ondersteunen en het bewustzijn over belangrijke sociale en milieukwesties te vergroten.

Johan Derksen

Johan Derksen is een Nederlandse televisiepersoonlijkheid en voetbalanalist. Hij staat bekend om zijn uitgesproken meningen en zijn betrokkenheid bij verschillende goede doelen.

Een van de goede doelen waar Johan Derksen bij betrokken is, is de Stichting Support Casper. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Johan Derksen heeft zich actief ingezet om geld in te zamelen voor dit goede doel. Zo heeft hij onder andere meegedaan aan benefietconcerten en heeft hij op zijn eigen manier aandacht gevraagd voor de stichting. Ook René van der Gijp en Wilfred Genee steunen de stichting van Casper. Zij bespreken deze stichting veel in hun dagelijkse tv programma.

Daarnaast heeft Johan Derksen zich ook ingezet voor de Stichting Vlinderkind. Deze stichting zet zich in voor kinderen met de zeldzame en ongeneeslijke huidziekte Epidermolysis Bullosa (EB). Derksen heeft zich actief ingezet om bewustzijn te creëren voor deze aandoening en geld in te zamelen voor de stichting.

Het is belangrijk op te merken dat Johan Derksen, zoals elke persoon, zijn eigen persoonlijke opvattingen en meningen heeft. Zijn betrokkenheid bij goede doelen heeft echter laten zien dat hij zich inzet voor bepaalde maatschappelijke kwesties en probeert bij te dragen aan het welzijn van anderen. Ook het salaris wat hij krijgt voor zijn inbreng in de dagelijkse show vandaag inside maakt hij geheel over aan goede doelen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.