Allerduurste Auto's

Gepubliceerd op 1 april 2023 om 01:36

Er zijn veel verschillende auto's die als "duur" kunnen worden beschouwd, maar als we het hebben over de allerduurste auto's ter wereld, dan gaat het om een select aantal exclusieve voertuigen die alleen voor de superrijken zijn weggelegd. Hier zijn 10 weetjes over enkele van de duurste auto's ter wereld:

  1. Bugatti "La Voiture Noire" - Deze auto is de duurste ter wereld met een prijskaartje van ongeveer 16,7 miljoen euro. Het is een unieke auto en er is er maar één van gemaakt.

  2. Rolls-Royce Sweptail - De Rolls-Royce Sweptail kost ongeveer 11,1 miljoen euro en is op maat gemaakt voor een anonieme koper. Het is een van de duurste auto's ooit gebouwd.

  3. Bugatti Centodieci - De Bugatti Centodieci kost ongeveer 8,5 miljoen euro en er zijn er slechts tien van gemaakt. Het is een ode aan de legendarische Bugatti EB110.

  4. Mercedes-Benz Maybach Exelero - De Mercedes-Benz Maybach Exelero kost ongeveer 8 miljoen euro. Er is er slechts één van gemaakt en het is gebruikt als promotievoertuig voor bandenfabrikant Fulda.

  5. Koenigsegg CCXR Trevita - De Koenigsegg CCXR Trevita kost ongeveer 4,8 miljoen euro. Er zijn slechts twee van deze auto's gemaakt en het is de enige auto ter wereld die is voorzien van diamanten in de lak.

  6. Lamborghini Veneno Roadster - De Lamborghini Veneno Roadster kost ongeveer 3,3 miljoen euro en er zijn er slechts negen van gemaakt. Het is gebouwd ter ere van de 50e verjaardag van Lamborghini.

  7. Bugatti Veyron by Mansory Vivere - De Bugatti Veyron by Mansory Vivere kost ongeveer 2,7 miljoen euro. Het is een van de duurste en zeldzaamste Bugatti's ter wereld met slechts twee exemplaren.

  8. Lykan Hypersport - De Lykan Hypersport kost ongeveer 2,5 miljoen euro. Er zijn er slechts zeven van gemaakt en het is de eerste auto die is ontwikkeld in het Midden-Oosten.

  9. Pagani Huayra BC - De Pagani Huayra BC kost ongeveer 2,3 miljoen euro. Er zijn er slechts 20 van gemaakt en het is de opvolger van de Pagani Huayra.

  10. Ferrari Pininfarina Sergio - De Ferrari Pininfarina Sergio kost ongeveer 2 miljoen euro. Er zijn er slechts zes van gemaakt en het is een eerbetoon aan de overleden ontwerper Sergio Pininfarina.

Deze auto's zijn niet alleen duur vanwege hun exclusiviteit en zeldzaamheid, maar ook vanwege de hoogwaardige technologie, materialen en vakmanschap die in hun constructie zijn gebruikt. Het zijn echte kunstwerken op vier wielen en worden vaak beschouwd als verzamelobjecten voor de rijksten der aarde.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.